Hírek, események

Heti események

Fenntartói közlemény az óvodai beiratkozásról
Részletek
Állások
Óvodapedagógus munkakör
Részletek
TSMT torna
Részletek
Tiszakécske Járási hivatal
2017. április 1-től módosult, itt található a változás
Részletek
Környezetvédelem
A gyermekek és családjaik környezetvédő szemléletének alakítása az óvodában
Részletek
Madárbarát óvoda
Részletek
Mihály Nap 2013
Részletek

Pillangó csoport

Pillangó csoport

Szeretettel köszöntünk minden kedves látogatót honlapunkon.

A Tiszaalpári Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvoda egy gazdag történelmi múlttal rendelkező és csodálatos élővilággal körülvett községben működik, melyben olyan gyermekek nevelése a célunk, akik érzelmekben gazdagok, óvják a körülöttük lévő élővilágot,, tisztelik az életet, képesek az épített és természeti környezet védelmére, megóvására, értik a hagyományok üzenetét. Csak hagyományok révén őrizhetjük meg azt a rengeteg tudást és tapasztalatot, melyet elődeink felhalmoztak. Népi hagyományainkat a különböző ünnepkörökbe ágyazva őrizzük és beépítjük nevelőmunkánkba /pl. Mihály-nap, Szüret, Márton-nap, Advent, Farsang, Húsvét, stb./ Népszokásaink többsége a naptári évhez, az évszakok változásaihoz fűződnek. Nevelőmunkánk fontos részei az ünnepek sajátos hangulatának megteremtése, a hozzájuk fűződő hagyományok, szokások felelevenítése, melyeket az óvodai nevelés komplex részeként szövünk be az egyes tevékenységformákba. Nagycsoportos gyermekeink részére kézműves tehetség gondozó foglalkozásokat tartunk.

Napjainkban egyre sürgetőbbé válik új készségek, kulcskompetenciák elsajátítása. Az egész életen át tartó tanulásra csak oly módon készíthetjük fel önmagunkat és a ránk bízott gyermekeket, ha a hangsúlyt az alapkészségek és a kulcskompetenciák fejlesztésére helyezzük.

 

                      „Milyen embert is akarunk formálni?

                       A válasz egyszerű.

                       Akik az életüket ki tudják tölteni tartalommal.

                       Akik megértik a dolgok összefüggéseit.

                       Akik átérzik azt, hogy emberi közösségben élnek,

                       amely csak kölcsönösségben, méltányosságban és

                        jóakaraton épülhet.” 

                                                                                                       
                                                            /Szent-Györgyi Albert/

 

A kompetencia alapú óvodai programcsomag alkalmazása 2009 óta fokozatosan került bevezetésre óvodánkban. Tématerveink a 4 őselem  / Tűz – Víz – Föld - Levegő /  köré csoportosulnak. Célunk az egész életen át tartó tanulás megalapozása a kulcskompetenciák fejlesztése révén. A valódi tudás az, amit a gyermek maga fejt meg, cselekvésein keresztül sajátít el, majd képes alkalmazni képességei, készségei által. Ennek érdekében fontos, hogy minél több tapasztalathoz jusson, élményeket éljen át és természetes kíváncsiságát kielégíthesse. Ezért a játékba integrált önkéntes és cselekvéses tanulás óvodai nevelésünk elsődleges útja. Célunk: megtanítani gyermekeinket arra, hogyan lehet „jót és jól játszani!” , s ezáltal sok-sok tapasztalatot gyűjteni a  környezõ világról.  Csoportunkban 24  szebbnél szebb kis pillangó repked naponta egyik tevékenységközpontból a másikba, ahol virágpor helyett nagyon sok ismeretet, tapasztalatot, közösen átélt élményt gyűjtögethet. Ezen kívül kiemelten kezeljük a környezetvédő magatartás kialakítását,  az egészséges életmódra nevelést, a gyermekek személyre szabott egyéni fejlesztését, és a tehetség gondozást.   

                                                                            
Büszkék vagyunk az óvodára, melyben dolgozunk. Sokat tettünk, teszünk azért, hogy minden egyes négyzetcentimétere és a nap minden perce olyan legyen, amelyben " jó gyermeknek lenni " . Gyermekeink számára a legfontosabb, hogy vidáman, biztonságban teljenek napjaik. Vegyes csoportosok vagyunk, de a nagyok gondoskodó, kedves, türelmes segítésével a kicsik is hamar otthonosan érezhetik magukat. Örömmel jönnek ide a gyerekek, mert mindig változatos játékokkal játszhatnak.  „Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi: játszik. De mi már tudjuk, mire megy ki a játék. Arra, hogy a világban otthonosan mozgó, eleven eszű, és tevékeny ember váljék belőle"             

 / Varga Domokos /

Gyermekeinkkel sokat tartózkodunk a szabadban, sétákat, kirándulásokat szervezünk, megismerkedünk szűkebb és tágabb környezetünkkel, hagyománnyá váltak a szülőkkel közös kirándulások.

Büszkék vagyunk eredményeinkre is, melyeket elértünk, óvodásainkra, akiknek fejlődése, ragaszkodása nap, mint nap örömforrás számunkra. Szívünk-lelkünk benne, mert ezt csak így érdemes csinálni!

 

 

Palásti Józsefné Erika                                 

     óvodapedagógus                                                                    

   

Fekete Tamásné Erzsike
  dajka

Bemutatkozás| Szolgáltatások| Galéria| Csoportok| Zöld Óvoda| Innovációink| Dokumentumok| Alapítványaink| Kapcsolat| Aktuális
© Copyright Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvoda. Midnen jog fenntartva. Készítette: Global Web Design Stúdió